Logo Dansk Interlingua Union

I N T E R L I N G U A  -  c o m m u n i c a t i o n   s i n   f r o n t i e r a s

 
 Overblik
Forside
Mere om Dansk Interlingua Union

Yderligere oplysninger, forslag, kommentarer eller spørgsmål:
DANSK INTERLINGUA UNION
Sekretariatet, Kirkeholmen 10, DK-2630 Taastrup
www.interlingua.dk

 

Man kan få stor glæde af interlingua på sine rejser kloden rundt - og ikke kun som her på de nordiske interlingua-træf eller de internationale interlingua-konferencer. Foto: Thomas Breinstrup

Klar til ferien på interlingua

Her er masser af nyttige materialer, som du kan tage med på ferien og virkelig få nytte af interlingua.

Sommer-, efterårs-, jule- og vinterferien er alle tiders mulighed for at bruge interlingua - eller for at bruge lidt ekstra tid på at få lært noget mere. Her på siden har vi samlet en masse nyttige materialer, som du kan tage med på sommerferien - enten elektronisk eller i udprintet stand. Så er du ferieklar. Bon vacantias!

Interlingua på rejsen
Ny, stor rejseparlør i praktisk mini-format med masser af nyttige gloser og sætninger til brug på rejser i hele verden. Print ud og fold selv. Alle gloserne er indtalt på dansk og interlingua som MP3-fil (26 minutter), som du kan hente her.

Du har ordet
En nyttig parlør på fire A5-sider til rejsen til Sydeuropa eller Sydamerika.

Interlingua-parlør
Et enkelt ark med nyttige og praktiske udtryk, så du kan gøre dig forståelig.

Kort interlingua-grammatik og -ordliste
Her er 400 hyppigt brugte interlingua-ord og en ultrakort grammatik. Så er det bare med at komme i gang med at tale!

Fem ultrakorte lektioner
Det nordiske blad Actualitates har bragt fem ultrakorte lektioner i interlingua, "Fem minutter på interlingua". Alle lektioner findes som lydfiler.
De kan hentes hjem og lægges på MP3-afspilleren, så man altid har mulighed for at lytte med og øve sig. Hver lektion er blot på 30-40 sekunder. For at gemme lektionerne skal du højreklikke på dem og vælge "Gem (link)destination som..." et passende sted på din computer, hvor du kan finde dem igen.


Fem lektioner med "Fem minutter på interlingua" (PDF)
 MP3 Lection 1 (MP3, 552 KB) 
 MP3 Lection 2 (MP3, 548 KB)
 MP3 Lection 3 (MP3, 488 KB)
 MP3 Lection 4 (MP3, 496 KB)
 MP3 Lection 5 (MP3, 620 KB)

Stort kursus for begyndere i 15 lektioner
Her er et gratis og komplet kursus for begyndere i 15 korte lektioner. Få et ordforråd på 750 ord, og bliv samtidig bedre rustet til at lære fremmedsprog - og forstå de danske fremmedord.
Interlingua-kursus for begyndere

Masser af læsetekster og opgaver
www.interlingua.com/instruction finder du masser af gratis materiale til undervisningsbrug eller selvstudium. Det kan du selv hente og printe ud. Her er f.eks. hele konversationsserien "Viages con interlingua" med opgaver, her er snart 50 "Cartas nordic" med postkortmotiver fra Norden og små, korte og sjove læsetekster samt fem spørgsmål til hvert postkort, og her kan du finde en række sjove molbohistorier på interlingua med ordlister og små opgaver (enkelte af molbohistorierne er indtalt som MP3-filer).

Masser af læsestof til ferien
Ud over bøgerne har Verdens Interlingua-Unionen (UMI) lagt grunden til et lille bibliotek med gratis litteratur på interlingua. Alle bøgerne findes som PDF-filer, der kan hentes hjem og tages med på en computer, tavle-PC, mobiltelefon eller skrives ud på papir inden afrejsen. Kik og vælg selv på adressen www.interlingua.com/e-libros. Også Svenska Sällskapet för Interlingua har en lille samling elektroniske bøger, som kan hentes gratis. Her er adressen www.interlingua.nu – klik på E-libros.
Endelig kan du købe masser af bøger direkte på nettet. Besøg Servicio de Libros UMI på www.interlingua.com/libros, og se også den voksende liste over bogudgivelser på www.interlingua.com/lulu.  

Revidite: 2016-06-12