Logo Dansk Interlingua Union

I N T E R L I N G U A  -  c o m m u n i c a t i o n   s i n   f r o n t i e r a s

 
 Overblik
Forside
Miniparlør på interlingua - vær klar til kurset og træffet. Hent den her i PDF-format og udskriv den
Mere om Dansk Interlingua Union

Yderligere oplysninger, forslag, kommentarer eller spørgsmål:
DANSK INTERLINGUA UNION
Sekretariatet, Kirkeholmen 10, DK-2630 Taastrup
www.interlingua.dk
     
  
Billströmska Folkhögskolan
Billströmska Folkhögskolan på Tjörn byder velkommen til nordisk interlingua-træf 2012. Foto: Billströmska Folkhögskolan

Interlingua-sommertræf og
tre dages kursus på svensk ø

Sæt kryds i kalenderen 25.-29. juli 2012, og nyd sommeren på den svenske ø Tjörn til stort interlingua-kursus og -træf.

MappaFor 13. gang inviterer de fire nordiske interlingua-organisationer i Danmark, Norge, Sverige og Finland alle, der bruger eller holder af interlingua, til det traditionelle, nordiske sommertræf med 2½ dage med intensive kurser og 2½ dage med praktisk snak om, hvordan kendskabet til og brugen af interlingua kan udbredes.

Det 13. nordiske interlingua-træf holdes 25.-29. juli 2012 – fra onsdag til søndag – på øen Tjörn i den svenske skærgård i smukke Bohuslän, omtrent 60 km nord for Göteborg og dermed let tilgængeligt både fra Göteborg/Landvetter-lufthavnen, med jernbanen og ved E6-motorvejen. Det er første gang, at de nordiske træf holdes på en ø. Tjörn er den sjettestørste i Sverige og ligger lige ud til Kattegat.

Kurser for alle, udflugter, sang og musik

TjörnPå Tjörn bliver Billströmska Folkhögskolan rammen om træffet, og arrangørerne håber, at mange – ikke kun fra de nordiske lande – vil deltage. En særlig invitation går til unge og andre nybegyndere, som gerne vil lære og bruge interlingua og måske også deltage i det mere aktive arbejde med at oplyse andre om sproget og dets muligheder for kommunikation uden grænse. Også familier vil man gerne se flere af.

Der er to kurser: et for begyndere, et andet for dem, som allerede kan interlingua men gerne vil tale det mere flydende. Kurserne begynder onsdag formiddag den 25. juli og varer til eftermiddagskaffen fredag den 27. juli. Derefter begynder det nordiske træf, som varer til frokosttid søndag.

Nordisk interlingua-træfI løbet af opholdet bliver der også udflugter, ligesom der vil være god tid til også bare at få talt sammen (på de nordiske sprog og på interlingua). Sang og musik plejer også at være en del af træffene.

Tilmeldingsskema og priser

Tilmeldingsskema med priserne er nu klar, og som altid er det en god ide at være hurtig og meld hele familien til - og allersenest 15. maj.

Det koster 2.700 svenske kroner (circa 2.200 danske kroner) pr. deltager at være med til både kursus og træf. Kan man kun deltage i kurset, er prisen 1.400 svenske kroner pr. deltager, og deltager man kun i træffet, koster det 1.300 svenske kroner. Priserne er inklusiv overnatning i enkelt- eller dobbeltværelse (prisen er den samme) samt alle måltider.

Man skal betale deltagerafgiften senest 31. maj.

Hent tilmeldingsskemaet (på dansk) i PDF-format her, og bemærk, at tilmeldingen sker ved at udskrive de to ark og sende dem med posten til den svenske koordinator, Inger Olsson (se adressen på tilmeldingen).

Programmet udarbejdes nu og fremsendes, så snart det er færdigt, sammen med tips til, hvordan man lettest når frem.

Alle 12 hidtidige træf i Sverige

De nordiske træf begyndte i 1988 og har siden været holdt hvert andet år i lige år, arrangeret i fællesskab af Svenska Sällskapet för Interlingua, Dansk Interlingua Union, Norsk Interlingua Union og finske Suomen Interlinguayhdistys. Alle indtil nu 12 træf har været i Sverige. UNESCOs sprogambassadør, tidligere præsident i Island, Vigdís Finnbogadóttir, har været protektor for træffene.

Seneste træf i 2010 blev holdt i den historiske, sydsvenske by Kalmar i Astrid Lindgrens provins, Småland.

Tidligere år har der været deltagere fra store dele af Europa og sågar helt fra Japan.

Læs mere (åbner nyt vindue):

• Billströmska Folkhögskolan: www.billstromska.fhsk.se
Om Tjörn i Wikipedia in interlingua: http://ia.wikipedia.org/wiki/Tjörn
• Om Tjörn som turistmål: www.tjorn.se/kulturturismfritid.4.3f6ce9a51288179dfcb80005419.html

Tjörn
Folkehøjskolen ligger smukt placeret ikke så langt fra vandet og den svenske vestkysts skærgård. Foto: Billströmska Folkhögskolan

Revidite: 2012-12-11