Logo Dansk Interlingua Union

I N T E R L I N G U A  -  c o m m u n i c a t i o n   s i n   f r o n t i e r a s

 
 Overblik
Forside
Miniparlør på interlingua - vær klar til kurset og træffet. Hent den her i PDF-format og udskriv den
Mere om Dansk Interlingua Union

Yderligere oplysninger, forslag, kommentarer eller spørgsmål:
DANSK INTERLINGUA UNION
Sekretariatet, Kirkeholmen 10, DK-2630 Taastrup
www.interlingua.dk
     
  
Interlingua - dictionario basic
Et udsnit af den nye interlingua-interlingua ordbog "Interlingua - dictionario basic" med 2.500 ord, over 360 illustrationer og masser af eksempler.

Første interlingua-interlingua ordbog klar

2.500 af de hyppigst brugte ord er for første gang forklaret – på interlingua – med masser af eksempler og tegninger og udelukkende ved at bruge de 2.499 andre ord i ordbogen.

Den første interlingua-ordbog udelukkende på interlingua er nu endelig klar.

Interlingua - dictionario basic"Interlingua – dictionario basic" rummer 2.500 hyppigt brugte interlingua-ord. Samtlige 2.500 ord er forklaret ved udelukkende at bruge de 2.499 andre ord i ordbogen, som dermed er særdeles nyttig for alle, som interesserer sig for og bruger interlingua aktivt. Ordbogen er illustreret med flere end 360 tegninger, og langt de fleste opslagsord rummer eksempler, som viser, hvordan ordene bruges i praksis.

"Interlingua – dictionario basic" er på 256 sider i det praktiske pocketbook-format og kan købes direkte på nettet for 14 euro (ca. 100 DKK, 125 SEK, 108 NOK) plus portoen.

Ordbogen rummer, ud over selve ordbogsdelen, en lang række tillæg og lister, så interlingua-brugeren kan få svar på stort set alt: grammatik, navne på lande og personer, forkortelser, for- og efterstavelser, interlinguas alfabet (med bogstavernes navne og udtale), et afsnit om udtale, dannelse af ord, tegnsætning (brug af punktum, komma, spørgsmålstegn, udråbstegn, kolon, semikolon, citationstegn, parenteser, apostrof, bindestreg, tankestreg, forkortelser), orddeling, taludtryk (grundtal, ordenstal, matematiske udtryk, mål og vægt, tidspunkter på dagen, datoer, kemiske formler), geometriske former, lille geografisk ordbog, solsystemet med planeterne, almindelige fornavne og kemiske elementer (det periodiske system).

"Interlingua - dictionario basic" er resultatet af mange års arbejde og har involveret folk i syv lande, og som altid er Danmark og Sverige stærkt repræsenteret. Dansk Interlingua Unions sekretær, Thomas Breinstrup, som tog initiativet til ordbogen, har sammen med den italienske forfatter og oversætter Italo Notarstefano stået for redaktionen af værket, og DIUs næstformand, Bent Andersen, har været en flittig hjælper i slutfasen.

De 2.500 ord skal nu danne grundlag for en planlagt serie af læse-let-bøger på interlingua, et initiativ, der skal få både unge og ældre til at lære og bruge interlingua. Læse-let-bøgerne skal bruge de 2.500 ord som base, og så skal alle øvrige ord forklares – på interlingua – på siderne. På den måde vokser mængden af definitioner af interlingua-ord hele tiden.

Køb ordbogen direkte herfra:
www.lulu.com/shop/thomas-breinstrup-and-italo-notarstefano/ interlingua-dictionario-basic/paperback/product-18841460.html

Revidite: 2012-04-04